De pasvorm van het paard begint bij de keuze van de juiste boom. Empire by BB Saddles werkt met diverse bomen, zodat de basis van het zadel de contouren van de paardenrug volgt. De boom heeft invloed op de schoudervrijheid en de bewegingsvrijheid van de wervelkolom. Alle zadels van Empire by BB zijn tot een boommaat te verstellen. Dit maakt het zadel goed aanpasbaar en zorgt ervoor dat deze mee kan groeien met je paard. Daarna wordt er een keuze gemaakt voor een geschikt kussen. De kussens van de Empire by BB Saddles zijn altijd wolgevuld en beschikken over een groot draagoppervlak, waardoor de druk op de paardenrug tot een minimum beperkt wordt en het paard maximaal kan presteren.

De volgende stap is bepalen welk type zadel voor jou als ruiter het meeste geschikt is. Je kunt hierbij onder andere kiezen voor een kniewrong die aansluit bij jouw wensen, zowel qua positie als qua formaat. Daarnaast kun je ook een keuze maken voor een diepe of minder diepere zit. Ook de positie van je stijgbeugels kan aangepast worden aan jouw specifieke eisen. Er zijn drie type dressuurzadels beschikbaar bij Empire, maar voor ieder type geldt dat er in samenspraak met je zadelpasser nog een hoop keuzes te maken zijn.

Avanti

Luxueus monoflap dressuurzadel voor het ultieme close contact gevoel met je paard. Ga voor maximale verbinding en bewegingsvrijheid.

meer informatie

Benin

Klassiek dressuurzadel in doubleflap uitvoering.

meer informatie

Roman

Gracieus doubleflap springzadel met geweldige bewegingsvrijheid voor je paard.

meer informatie

Dutch

Sportief monoflap eventzadel voor het belangrijke close contact gevoel en extra grip en vrijheid voor de ruiter. Ga voor maximale verbinding en bewegingsvrijheid met en voor je paard.

meer informatie