Empire Maratha

Empire Maratha

Vanaf €4800,-

Kenmerken en opties

Standaard geleverd in zacht en soepel buffelleer, andere soorten leer op aanvraag mogelijk

16,5" t/m 18,5"

100% wolgevuld en standaard geleverd met TreeClix voor optimale aanpassingsmogelijkheden

Keuze uit verschillende kussenontwerpen voor maximaal comfort en schoudervrijheid voor je paard

Diverse singelstoot posities

Close contact gevoel door het singelflap design

Keuze uit verschillende kniewrongen in diverse lengtes die je been ondersteunen

Mogelijkheid om de positie en lengte van het zweetblad aan te passen voor een optimale beenligging

De Empire Maratha combineert een stijlvol ontwerp met comfort voor zowel ruiter als paard, speciaal voor paarden met een hoge schoft en rechtere rug.

Perfecte pasvorm voor gemiddelde tot hoge schoft en rechtere rug

De boom in de Empire Maratha is ontworpen voor paarden met een gemiddelde tot hoge schoft, een brede wervelkolom en een rechtere rug. De Empire Maratha biedt de ideale pasvorm voor optimale schoudervrijheid en comfort tijdens alle bewegingen.

De kussens hebben een brede kamer en door dat ze met wol gevuld zijn kunnen ze nauwkeurig worden aangepast aan de rug van je paard. En door middel van het TreeClix systeem kan de boommaat tot wel 4cm aangepast worden.

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten over de Maratha

Ik dacht dat al dat ik hele fijne zadels had maar de Empire zadels zijn nog een stap comfortabeler voor zowel mijzelf als mijn paarden. De oefeningen kan ik nog fijner rijden door nog betere communicatie met mijn paard. De afwerking en kwaliteit van de Empire zadels is tevens nog een stap hoger dan ik al gewend was. Voor mij is het de Rolls Royce onder de zadels!

Paulien Alberts
Paulien Alberts - Grandprix amazone
Wat zeggen onze klanten over de Maratha

Ik rijd nu al bijna 3 jaar met een Empire-zadel. Mijn paard, Bombay, laat heel duidelijk merken wanneer hij het ergens niet mee eens is. Bij het passen van zadels was hij even duidelijk.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een Empire Maratha met het TreeClix-systeem. Dit zorgt ervoor dat de boommaat van mijn zadel altijd kan worden aangepast. Mijn zadel biedt me veel ondersteuning tijdens het rijden.

Kortom, voor mij en mijn paard geen ander zadel dan een Empire-zadel.

MS7A8267ML
Jolanda de Pijper - Grandprix amazone
Wat zeggen onze klanten over de Maratha

Een paar jaar geleden kwam ik in contact met Empire Saddles en het TreeClix-systeem, omdat ik moeite had om een goed passend zadel te vinden voor mijn paarden. Het bracht veel meer dan ik ooit had verwacht en opende een geheel nieuwe dimensie in het rijden en de beweging van mijn paarden. Terugkerende problemen verdwenen toen mijn zadels biomechanisch correcte paardenbewegingen ondersteunden.

De zadels bieden veel comfort voor zowel paard als ruiter. Ze stellen me in staat om vrij en onafhankelijk te zitten, maar wel ondersteund, wat enorm heeft bijgedragen aan mijn zit. Bovendien heeft het TreeClix-systeem mijn paarden in staat gesteld om hun lichaam positief te ontwikkelen, aangezien het mogelijk was om het zadel aan te passen aan de veranderingen in mijn paarden in de loop der jaren.

MS7A9023ML
Yoeki Bos - Grandprix amazone
"Terugkerende problemen verdwenen toen mijn zadels biomechanisch correcte paardenbewegingen ondersteunden." - Yoeki Bos, Grandprix amazone

Probeer de Maratha uit

Wil je voelen of de Maratha voor jou en je paard het perfecte zadel is? Neem vrijblijvend contact op met een van onze Empire zadelpassers!