Empire Omani

Empire Omani

Vanaf €5050,-

Kenmerken en opties

Standaard geleverd in zacht en soepel buffelleer, andere soorten leer op aanvraag mogelijk

16,5" t/m 18,5"

100% wolgevuld en standaard geleverd met TreeClix voor optimale aanpassingsmogelijkheden

Keuze uit verschillende kussenontwerpen voor maximaal comfort en schoudervrijheid voor je paard

Een brede twist en kamer voor je paard voor optimale bewegingsvrijheid

Diverse singelstoot posities

Close contact gevoel door het singelflap design en de geïntegreerde kniewrong

Mogelijkheid om de positie en lengte van het zweetblad aan te passen voor een optimale beenligging

De Empire Omani is het neusje van de zalm binnen onze collectie, speciaal voor paarden met een gemiddelde tot hoge schoft en een brede wervelkolom

Perfecte pasvorm voor gemiddelde tot hoge schoft

De Empire Omani is speciaal ontworpen voor paarden met een gemiddelde tot hoge schoft en een brede wervelkolom. De zadelboom is afgestemd op deze anatomie en zorgt voor optimale schoudervrijheid en comfort tijdens elke beweging.

De wolgevulde kussens zijn ontworpen voor een gelijkmatige drukverdeling en hebben een brede kamer met ruimte voor de wervelkolom. Hierdoor blijft het zadel perfect op zijn plaats liggen en kan het paard zo optimaal mogelijk bewegen.

Bovendien kan de boommaat worden aangepast met het TreeClix systeem, wat een aanpassing tot wel 4 cm mogelijk maakt.

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten over de Omani

Sinds vijf jaar rij ik met meerdere paarden op Empire zadels: William, Grace Jones, Habakuk en ook mijn wondermerrie Kenzie hebben via Akash Saddlery een Omani aangemeten gekregen. Natuurlijk met ‘TreeClix inside!’ Een flink aantal van mijn leerlingen rijden inmiddels ook op een Empire zadel.

De Omani is niet alleen een heel mooi zadel om te zien, maar geeft mij support waar nodig, zonder dwingend te zijn. Het heeft een diepe zit, de monoflap geeft een fijn close contact gevoel en de wrongen laten mijn knieën vrij, waardoor ik met een lang, ontspannen been kan rijden.

Door de onder het frame van het zadel geplaatste kussens met een brede zadelsteeg hebben mijn paarden veel bewegingsvrijheid in de bovenlijn. Het ingebouwde TreeClix systeem zorgt voor een optimale ligging en kan in iedere trainingsfase gemakkelijk bijgesteld worden.

Ik heb in mijn 40 jarige carrière al heel wat verschillende zadels gehad en geprobeerd; echter dankzij de niet aflatende service en zorg van Akash Saddlery en Jolanda van der Leeden ben ik nu erg verknocht aan mijn Empire zadels! En - nog belangrijker - mijn paarden ook!

Maarten van Stek
Maarten van Stek - Zware tour ruiter
Wat zeggen onze klanten over de Omani

Ik rijd nu al meer dan 6 jaar met Empire. Voor mijn korte benen was het moeilijk om een goed passend zadel te vinden. Dat heb ik zeker gevonden in Empire. Het biedt me een ongelooflijke hoeveelheid comfort, zodat ik nog beter met mijn hulpen kan werken.

Dankzij Jolanda's expertise en het ingebouwde TreeClix-systeem kan ik verschillende zadels aanpassen aan de vele trainingspaarden die ik heb. Ik zou niets anders willen. Zowel voor mezelf als voor de paarden.

MS7A8028ML
Kim Noordijk - U25 amazone
Wat zeggen onze klanten over de Omani

Ik ga er altijd van uit dat een paard niet zomaar 'stout' is en ik vind het heel belangrijk om te luisteren naar wat een paard je 'vertelt'.

Door de jaren heen heb ik ontdekt dat een goed passend zadel voor zowel paard als ruiter veel problemen kan voorkomen. En dat is precies wat ik de kracht van Empire vind! Er is zoveel nadenken en testen in gegaan... Het is ook belangrijk dat ze open blijven staan voor discussie om eventuele aanpassingen te maken om het beste uit paard en ruiter te halen.

De Empire Omani gaf me het gevoel dat ik in het zadel kon zitten en mijn paard, Diva, natuurlijk kon laten presteren met een topgevoel. Ze is gestopt met tandenknarsen en ze zet haar achterbeen verder onder, wat zorgt voor een betere verbinding van achter naar voren. Dit maakt haar vliegende galopwissels bijna moeiteloos en ze maakt veel minder fouten. Dus: happy horse = happy rider.

MS7A5188ML
Delphine Meiresonne - Grandprix amazone
Wat zeggen onze klanten over de Omani

In 2022 ben ik in contact gekomen met Jolanda omdat ik met mijn paarden soms vastliep in de training maar het probleem niet altijd kon vinden. Jolanda heeft mij en mijn paarden ontzettend vooruit geholpen met de fijne zadels van Empire en het super systeem “TreeClix”. Na onze zadelfit afspraken zeg ik vaak lachend “hier kan ik niet tegenaan trainen hoor!”. Kleine veranderingen doen zoveel. En mijn paarden zijn zoveel beter ontwikkeld in de bovenlijn. En ook belangrijk, nooit meer gevoelig! Hier word ik als amazone gewoon super blij van.

20231214_8D0A1671TreeClix_Quinty_Vossers_LR
Quinty Vossers
"Ik zou niets anders willen. Zowel voor mezelf als voor de paarden." - Kim Noordijk, U25 amazone

Probeer de Omani uit

Wil je voelen of de Omani voor jou en je paard het perfecte zadel is? Neem vrijblijvend contact op met een van onze Empire zadelpassers!