Empire Median

Empire Median

Vanaf €4800,-

Kenmerken en opties

Standaard geleverd in zacht en soepel buffelleer, andere soorten leer op aanvraag mogelijk

17" t/m 18"

100% wolgevuld en standaard geleverd met TreeClix voor optimale aanpassingsmogelijkheden

Keuze uit verschillende kussenontwerpen voor maximaal comfort en schoudervrijheid voor je paard

Diverse singelstoot posities

Close contact gevoel door het singelflap design

Keuze uit verschillende kniewrongen in diverse lengtes die je been ondersteunen

Mogelijkheid om de positie en lengte van het zweetblad aan te passen voor een optimale beenligging

De Empire Median combineert een stijlvol ontwerp met comfort voor ruiter en paard, speciaal voor paarden met een lage tot gemiddelde schoft en oplopende rug.

Perfecte pasvorm voor lage tot gemiddelde schoft en oplopende rug

De boom in de Empire Median is ontworpen voor rongeribte paarden, met een ronde bovenlijn, met een kleine glooiing in de rug en een lage tot gemiddelde schoft. Het kussen is zo ontworpen dat de druk goed verdeeld wordt over de paardenrug, de wervelkolom veel vrijheid krijgt en het zadel tijdens alle bewegingen perfect blijft liggen. En door middel van het TreeClix systeem kan de boommaat tot wel 4cm aangepast worden.

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten over Empire

Een paar jaar geleden kwam ik in contact met Empire Saddles en het TreeClix-systeem, omdat ik moeite had om een goed passend zadel te vinden voor mijn paarden. Het bracht veel meer dan ik ooit had verwacht en opende een geheel nieuwe dimensie in het rijden en de beweging van mijn paarden. Terugkerende problemen verdwenen toen mijn zadels biomechanisch correcte paardenbewegingen ondersteunden.

De zadels bieden veel comfort voor zowel paard als ruiter. Ze stellen me in staat om vrij en onafhankelijk te zitten, maar wel ondersteund, wat enorm heeft bijgedragen aan mijn zit. Bovendien heeft het TreeClix-systeem mijn paarden in staat gesteld om hun lichaam positief te ontwikkelen, aangezien het mogelijk was om het zadel aan te passen aan de veranderingen in mijn paarden in de loop der jaren.

MS7A8329ML
Yoeki Bos - Grandprix amazone
Wat zeggen onze klanten over Empire

Sinds vijf jaar rij ik met meerdere paarden op Empire zadels: William, Grace Jones, Habakuk en ook mijn wondermerrie Kenzie hebben via Akash Saddlery een Omani aangemeten gekregen. Natuurlijk met ‘TreeClix inside!’ Een flink aantal van mijn leerlingen rijden inmiddels ook op een Empire zadel.

De Omani is niet alleen een heel mooi zadel om te zien, maar geeft mij support waar nodig, zonder dwingend te zijn. Het heeft een diepe zit, de monoflap geeft een fijn close contact gevoel en de wrongen laten mijn knieën vrij, waardoor ik met een lang, ontspannen been kan rijden.

Door de onder het frame van het zadel geplaatste kussens met een brede zadelsteeg hebben mijn paarden veel bewegingsvrijheid in de bovenlijn. Het ingebouwde TreeClix systeem zorgt voor een optimale ligging en kan in iedere trainingsfase gemakkelijk bijgesteld worden.

Ik heb in mijn 40 jarige carrière al heel wat verschillende zadels gehad en geprobeerd; echter dankzij de niet aflatende service en zorg van Akash Saddlery en Jolanda van der Leeden ben ik nu erg verknocht aan mijn Empire zadels! En - nog belangrijker - mijn paarden ook!

Maarten van Stek 6
Maarten van Stek - Zware tour ruiter
Wat zeggen onze klanten over Empire

Al een hele tijd was ik zoek naar een goed zadel wat voor mijzelf lekker zat maar het belangrijkste, wat voor mijn paarden goed lag. Toen ik voor het eerst in het Empire zadel ging zitten voelde dit direct heel goed! Je zit er echt in en daarbij voel je veel contact met je paard.

Ik heb een aantal gevoelige paarden en deze geven duidelijk aan wat ze fijn vinden. Sinds ik met het Empire zadel rijdt merk ik zoveel verschil! Veel meer lossigheid en ontspanning op de rug en niet meer weg willen rennen voor het zadel. Dat geeft mij voor mij wel duidelijk aan dat ze het veel fijner vinden nu!

WhatsApp Image 2024-05-22 at 20.53.25
Aniek de Laat - Lichte tour amazone
"De Empire Median combineert een stijlvol ontwerp met comfort voor ruiter en paard, speciaal voor paarden met een lage tot gemiddelde schoft en oplopende rug."

Probeer de Median uit

Wil je voelen of de Median voor jou en je paard het perfecte zadel is? Neem vrijblijvend contact op met een van onze Empire zadelpassers!