Empire Median

De Empire by BB Median is speciaal ontworpen voor rondgeribte paarden. Dit zadel is ideaal voor ruiters die een ongedwongen zit en maximale bewegingsvrijheid nastreven. De monoflap geeft de ruiter een close contact gevoel. De positie van de extra zachte wrong ‘dwingt’ de ruiter niet in een houding, maar ondersteunt waar nodig. De positie van het zweetblad kan aangepast worden, naar gelang de behoefte van de ruiter, om een optimale houding en zit mogelijk te maken.

De Empire Median wordt gemaakt op een zadelboom die geschikt is voor rongeribte paarden met een kleine glooing in de rug en een lage tot gemiddelde schoft. Ook het ontwerp van het kussen kan aangepast worden, zodat de druk goed verdeeld wordt over de paardenrug, de wervelkolom veel vrijheid krijgt en het zadel tijdens alle bewegingen perfect blijft liggen.

Het zadel wordt uitgevoerd in luxueus buffelleer. Uiteraard kun je het zadel naar eigen smaak customizen met lak, swarovski kristal of een contrasterende bies. Vraag je zadelpasser naar de meerprijs.

Zadel passen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze dealers.