Sinds vijf jaar rij ik met meerdere paarden op Empire zadels: William, Grace Jones, Habakuk en ook mijn wondermerrie Kenzie hebben via Akash Saddlery een Omani aangemeten gekregen. Natuurlijk met ‘TreeClix inside!’ Een flink aantal van mijn leerlingen rijden inmiddels ook op een Empire zadel.

De Omani is niet alleen een heel mooi zadel om te zien, maar geeft mij support waar nodig, zonder dwingend te zijn. Het heeft een diepe zit, de monoflap geeft een fijn close contact gevoel en de wrongen laten mijn knieën vrij, waardoor ik met een lang, ontspannen been kan rijden.

Door de onder het frame van het zadel geplaatste kussens met een brede zadelsteeg hebben mijn paarden veel bewegingsvrijheid in de bovenlijn. Het ingebouwde TreeClix systeem zorgt voor een optimale ligging en kan in iedere trainingsfase gemakkelijk bijgesteld worden.

Ik heb in mijn 40 jarige carrière al heel wat verschillende zadels gehad en geprobeerd; echter dankzij de niet aflatende service en zorg van Akash Saddlery en Jolanda van der Leeden ben ik nu erg verknocht aan mijn Empire zadels! En – nog belangrijker – mijn paarden ook!