WAAROM EMPIRE?

Bij Empire by BB zien we het zadel als de verbinding tussen ruiter en paard. Ieder paard, iedere ruiter en iedere combinatie is verschillend. Pas wanneer beiden tevreden en in balans zijn, kun je tijdens het rijden streven naar perfectie.

Lees verder

Waarom Empire

 

Zadelpasservice

Empire by BB levert op maat gemaakte kwaliteitszadels. Om een zo goed mogelijke pasvorm voor ruiter en paard te garanderen, kunnen de zadels alleen besteld worden bij een aantal daarvoor geselecteerde zadelpassers.

Onze zadelpassers komen langs voor een consult, waarbij voor jou en je paard een passend zadel gezocht wordt. Het is belangrijk dat je jouw verwachtingen en eisen met hen bespreekt. Zij zullen je paard onderzoeken alvorens over te gaan op het uitproberen van welk zadel dan ook. Testzadels zijn altijd aanwezig, zodat jij en je paard kunnen voelen hoe het is om te rijden in een Empire Saddle. Betrek ook rustig je trainer in dit proces!

Door middel van het test rijden kan de zadelpasser het zadel niet alleen statisch, maar ook in beweging beoordelen. Daarnaast kunnen ze een oordeel vellen en advies geven over mogelijke aanpassingen in het uiteindelijke zadel, zoals positie van de kniewrongen en aangepast kussenontwerp.

Nadat de aanpasbare elementen van het zadel uitgekozen zijn, blijft de leuke taak om jouw zadel uniek te maken: leerkeuze, kleur, biezen, etc. Onze zadelpasconsultants helpen je graag bij dit proces!

Alle informatie wordt doorgestuurd naar onze werkplaats in Walsall, Engeland. We verwachten niet van onze klanten dat ze onredelijk lang op hun zadel wachten, dus proberen we om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Zodra het zadel in Nederland is, kan de pasafspraak ingepland worden. Dan zullen de laatste kleine aanpassingen gedaan worden, om ons einddoel te bereiken: het beste uit jou en je paard te halen!

Lees verder Sluiten

Aanpasbaarheid

Bij Empire by BB zien we het zadel als de verbinding tussen ruiter en paard. Ieder paard, iedere ruiter en iedere combinatie is verschillend. Daarom zul je bij Empire Saddles geen standaard zadels vinden. We geloven dat het belang van een goed passend zadel voor zowel ruiter als paard, niet vaak genoeg benadrukt kan worden. Pas wanneer jullie beide tevreden en in balans zijn, kun je tijdens het rijden streven naar perfectie in resultaat en harmonie.

Voor de ruiter zit de aanpasbaarheid onder meer in de positie, grootte en vorm van de kniewrongen, vorm, lengte en positie van het zweetblad, vorm van de zit, hoogte en positie van de lepel en zachtheid van de zit.

De pasvorm van het paard begint bij de keuze van de juiste boom. Empire by BB Saddles werkt met diverse bomen, zodat de basis van het zadel de contouren van de paardenrug volgt. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we kleine aanpassingen aan de boom doen, zoals het verlengen van boompunten. Daarna wordt er een keuze gemaakt voor een geschikt kussen. De kussens van de Empire by BB Saddles zijn altijd wolgevuld en beschikken over een groot draagoppervlak. Je zadelpasser zal hierover een advies geven.

Lees verder Sluiten

Materiaalkeuze

De werkplaats van Empire by BB maakt gebruik van hoogwaardig materiaal, zowel de boom, als het leer en de wol. We laten het aan de klant over om te kiezen voor een bepaald soort leer en in welke kleur. Tijdens het pasconsult kan de zadelpasconsultant hierover advies geven. Kijk in onze slideshow (KLIK) voor een overzicht van mogelijke leersoorten. Bij de Empire by BB collectie bieden we je de mogelijkheid om buiten het standaard plaatje te denken. Geef ons je wensen/kleuren aan en wij gaan op zoek naar de door jou gewenste kleuren en leersoorten. Of dit nu lak, python, stingray of croco is; de zadelpassers van Empire by BB willen je helpen om je zadel naar jouw wens te ontwerpen!

Houd er rekening mee dat bepaalde soorten leer (zoals kalf en lak) en bepaalde kleuren (bruin) gevoeliger zijn voor slijtage en verkleuring.

Lees verder Sluiten

Garantie

Lees verder Sluiten

Benieuwd naar de collectie?

bekijk collectie